Laatst bijgewerkt: dinsdag 31 maart 2015

Ingekomen Post

Ingekomen foto's van schilderijen van A. Vermeulen

Henk Enting stuurde mij - naar aanleiding van het verhaal "Verblijf in de oorlog" op deze site - in november/december 2013 enkele afbeeldingen van schilderijen aan de hand van A. Vermeulen. De schilderijen zijn gemaakt in de jaren zestig van de vorige eeuw.

 

vermeulenmiddenstreek

Middenstreek - rond 1960 A. Vermeulen

Klik op de foto voor een groot formaat.

Hoi Bertus.

Ik zag gisteren op Facebook een berichtje van Richard Heling, waarin hij een schilderij toont van de Middenstreek, vlak bij waar hij nu woont. Het is het huis van "Streuer" en de oude (ingezakte) boerderij die hier in de s - bocht stond staan hier op geschilderd. In de bijlage zie je de 2 foto's in een word document. De foto van het schilderij van Richard heb ik van Facebook gehaald, samen met de op- en aanmerkingen van anderen hierop. De foto van het schilderij dat bij mijn moeder heb, heb ik zelf ooit eens ingescand. Ik weet niet of jij dit schilderij kent. Zo niet, dan kan ik je de scan altijd sturen. Laat maar horen wat je wilt.

Voor Arie (A. Notmeijer-red.) kan de foto van Richard Heling natuurlijk heel interessant zijn, want hij heeft hier immers zelf 1,5 jaar gewoond!

Over het verhaal van Arie Notmeijer voor Old Grol:

Ik heb het met veel interesse gelezen. Helaas zeggen de namen mij niet zo veel, maar het verhaal is natuurlijk heel interessant en aangrijpend. Mooi dat zo' n man dit allemaal nog zo mooi weet na te vertellen. Arie is hier dus ook nog naar school geweest. Hij is nu 80 jaar, dus geboren in ~ 1933 en aan het eind van de oorlog (1944 / 1945) was hij dus zo' n 11 of 12 jaar. Waarschijnlijk heeft hij dus jouw en mijn vader ook nog gekend!

Groet' n

Henk.


 

vermeulenvoorstreek

Voorstreek omstreeks 1966 A. Vermeulen

Klik op de foto voor een groot formaat.

Hoi Bertus,

Bij
dezen, zoals belooft, een scan van een schilderij van A. (Aart of Aad) Vermeulen. Deze schilder woonde destijds aan de Ordellaan in Rolde, en het schijnt dat hij veel van dit soort schilderijen gemaakt heeft. Dit schilderij is in de jaren 60 geschilderd. (+/- 1966 ?) De straat die je ziet is de Voorstreek en de 2 huizen die er op staan worden nu bewoond door Albert & Grietje Jansen (het geboortehuis van Albert, links) en rechts het boerderijtje (toen) van Bonder. Dit is het boerderijtje waar Harry Muskee destijds woonde en wat nu het museum van C + B. (Cuby & the Blizzards) is.

Groetjes,

Henk.