Toegankelijkheid

 

Verenigingen

 

We hebben nog veel verenigingen in het dorp en daar zijn we terecht trots op. Er zijn ook verenigingen verdwenen in de loop der tijd. Bestaande verenigingen vieren hun jubilea.

In de boeken "Grolloo van verleden tot heden" en "Kijk op Grolloo" is het e.e.a. verzameld, maar daarbij ging het meer om het weergeven van de huidige situatie of wel de situatie ten tijde van het schrijven van de boeken en dat is ook al weer meer dan 40 jaar geleden.

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Crescendo is het idee opgevat om het onderzoek dat ten behoeve  van dit jubileum is gedaan, dit ook te gaan doen voor andere verenigingen. Hierbij zal de hulp van die verenigingen worden gevraagd.

Onder het speciale menu "De Verenigingen" willen we zoveel mogelijk historie verzamelen. We hopen dat dit aanleiding is voor huidige besturen eens in hun geschiedenis te duiken. We hopen een beeld te schetsen van de verenigingen en hun betekenis voor het dorp en haar inwoners. Hierbij aangetekend dat wanneer we praten over het dorp of ons dorp, we ook de omstreken bedoelen. De buurtschappen vredenheim en Papenvoort zijn ook historisch verbonden aan Grolloo. Zeker in het verenigingsleven doen de inwoners van de omstreken volledig mee.

Neem een kijkje naar wat er is aan informatie, maar indien u extra informatie kunt aanleveren, stellen wij dat zeer op prijs!