Toegankelijkheid

De brand van 2 december 2010

 

Brand in Grolloo 2010 (De woonboerderij van dhr. G. van Asperen)

 

Met de boerderijbrand van 2008 bij de familie Oeben nog vers in het geheugen, kwam op 2 december 2010 tijding van een brand op Vredenheim. Al snel werd duidelijk dat het om de boerderij van G. van Asperen ging. Er was geen redden aan, ook al niet omdat bluswater niet gemakkelijk voor handen was. Het water moest met een slang worden aangevoerd vanaf de Amerweg of van de Rolderstraat. Dat er bij Vredenheim 12 ook een kraan zat, was bij de brandweer niet bekend. Deze zit echter ook ver van de opgebrande boerderij verwijderd, zodat dit weinig verschil heeft gemaakt. De schuren konden behouden blijven.

brandvredenheim2010-2.jpg

Rietgedekte woonboerderij afgebrand in Vredenheim - 2 decemebr 2010

 

brandvredenheim2010-1

Diverse korpsen werden ingezet

brandvredenheim2010-3

 

112borger 02-12-2010

Brand legt woonboerderij Vredenheim in de as

Vredenheim - Een felle uitslaande brand heeft donderdagmiddag een woonboerderij in Vredenheim(nabij Rolde) volledig verwoest. De brandweer kreeg omstreeks 14.00 uur de melding van de brand. Omdat de meldkamer meerdere meldingen kreeg van de brand werd gelijk opgeschaald naar grote brand.

Ondanks dat de brandweerkorpsen van Rolde, Assen, Gieten en Borger snel ter plekke waren kon men niet voorkomen dar de boerderij volledig afbrandde. Het blussen werd ook nog eens bemoeilijkt omdat er een gebrek aan bluswater was.

Twee tankauto's van de brandweer reden af en aan om de blusvoertuigen te voorzien van water. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Een hond kon optijd gered worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De rookwolken waren in de verre omgeving te zien.