Toegankelijkheid

Een dorpssmid in verzet

 

omslag boek harmannus

Het boek over Harmannus van Tellingen is gereed en is op 4 mei 2020 aan zijn nabestaanden overhandigd.

De aanzet tot het maken van een boek over een verzetsstrijder begon met het digitaliseren van het boek “Kijk op Grolloo”. Na plaatsing op de website oldgrol.nl nam in 2013 de kleindochter van Mans van Tellingen contact op met Bertus Reinders, de maker van de website.

Voor velen in Grolloo, maar ook daarbuiten is het verhaal over Harmannus onbekend. Harmannus, of in het kort Mans, woonde in Schoonoord en werkte als knecht bij smid Hendrik Reinders. Hier werd de foto gemaakt die aanleiding was tot het eerste contact. Die foto uit 1937 heeft nu 75 jaar na de bevrijding geleid tot een boek over Harmannus. Het verhaal over de mislukte overval in Noord-Sleen, de arrestatie en de eerste reis van Assen naar Vught. Het vervoer naar verschillende kampen in Duitsland is zo goed mogelijk in beeld gebracht. Te werk gesteld in de vliegtuigfabrieken en uiteindelijk naar Bergen-Belsen afgevoerd. Het liep niet goed af met Harmannus. Hij werd 26 jaar en liet vrouw en twee dochters achter.

Publicatie van het boek op deze site kan eerst plaatvinden nadat een formele herdenking (hopelijk 4 mei 2021) heeft plaatsgevonden en nadat het merendeel der gedrukte boeken is verkocht.

Een boek bestellen?

De boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt.

Promotie filmpje Boek Dorpssmid in verzet - Harmannus van Tellingen - 1919-1945

Persbericht naar aanleiding van de overhandiging van het boek

Het boek is, mede gezien de omstandigheden door het Corona-virus, in zeer beperkte oplage gedrukt. Dus, zolang de voorraad strekt, kan het boek snel worden geleverd. Het kan uiteraard opnieuw worden gedrukt, maar u begrijpt dat het dan iets langer duurt. Bestelling en levering gaan in onderling overleg. Neem contact met ons op via het contactformulier, maar bellen mag ook. (zie gegevens op het contactformulier)

Wat zijn de kosten?

De boeken zijn voorzien van een hardcover. Het formaat is A4 staand en het papier is 200 gram mat. De pagina's zijn dubbelzijdig full-color uitgevoerd. Door financiële ondersteuning van de gemeente Aa en Hunze en de gemeente Coevorden kunnen we de prijzen laag houden.

Het boek kost € 19,50
Nog slecht 1 op voorraad.
Bij nieuwe bestelling is de prijs bij 1 stuks bijna €30,00. Bij meerdere exemplaren neemt dit snel af. Vraag altijd even aan, dat kan eenvoudig via het contactformulier.
Eventuele verpakking- en verzendkosten worden in meerderheid gebracht. Dit is € 7,50. Het boek kan ook na overleg worden afgehaald.