Toegankelijkheid

 

Project Verenigingen

 

 

Doel: We willen op de website van Stichting Old Grol een volledig deel (menu) besteden aan de verenigingen van nu en weleer.

Er is al een menu Verenigingen aangemaakt. KLIK HIER om naar dat menu te gaan.

Aanleiding: Het speurwerk naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van muziekvereniging Crescendo. Dit leverde naast informatie ook vele foto’s op. Een deel van dit informatie komt in het boekje, een deel in de presentatie en de rest komt terug op onze website.

Waar gaat het om?

We gaan verenigingen benaderen.
Onze vraag aan betrokkenen bij de huidige , dan wel de gestopte verenigingen, is te kijken of er belangstelling is een pagina te vullen met informatie over het ontstaan en de looptijd van de vereniging. Is er iemand binnen uw gelederen die zich geroepen voelt eens in de historie van de vereniging te duiken? Of kent u iemand die het leuk zou vinden dit voor u te doen? Zijn er archieven om door te spitten? Is er een fotoalbum of weet men op een andere wijze aan foto’s of materiaal te komen?
Wij denken dat het leuk is op deze wijze aandacht te besteden aan het verenigingsleven in het dorp. Natuurlijk hebben we de boeken Grolloo van verleden tot heden en Kijk op Grolloo. Dit materiaal is nu ook terug te vinden. Daar is inmiddels weer bijna 40 jaar geschiedenis aan toegevoegd.

We hebben nog veel verenigingen in ons dorp. Er zijn nog meer geweest. Waarom zijn die ooit opgericht en door wie? Wat waren hoogte en dieptepunten? Waarom zijn verenigingen gestopt?

Kunt u niemand vinden die dit zou willen doen, maar u hebt wel veel materiaal? U wilt dit materiaal wel beschikbaar stellen? In dat geval willen wij proberen e.e.a. op te nemen.

We horen graag van u wat u van het idee vindt, of u mee kunt en wilt werken en of er nog vragen zijn ten aanzien van dit plan.